2024-09-24
喺「麻甩雞」旁邊有間人氣糖水舖「洪記」街坊朋友話兩間都係幾出名嘅新店,開咗唔夠一年,實力與人氣兼備,一於試下佢😎🥢楊枝甘露芋圓首先試吓最近好hit嘅楊枝甘露😎傳統楊枝甘露好少溝埋芋圓,但兩者原來都幾夾清新的芒果唔會過甜/酸,椰奶香味足夠,柚子肉亦非常多,加埋芋圓口感Q彈,整體口感豐富🥢芒果西米桃膠芋圓一般糖水如果要添加桃膠,價錢都會比較貴,不過呢度定價就非常貼地,梗係要試下😋桃膠煲得非常軟腍,份量十足,感覺非常養顏滋補🥢綜合芋圓燒仙草將紅豆、仙草、西米、珍珠同芋圓結合埋一齊,用料非常多,簡直係口感嘅盛宴😍三個女生share食都覺得好滿足仙草香濃又好滑!多樣化嘅配料令每一口都充滿驚喜!🥢芋泥西米桃膠芋圓芋泥香濃!打成泥嘅細膩口感融化喺嘴裡,再有粒粒芋頭增加口感👍🏻下午茶食完佢,我連晚餐都直接skip咗🤣 可想而知佢有幾足料!而且只係30幾蚊,真心癲😱!
🥢楊枝甘露芋圓
首先試吓最近好hit嘅楊枝甘露😎
傳統楊枝甘露好少溝埋芋圓,但兩者原來都幾夾
🥢芒果西米桃膠芋圓
桃膠煲得非常軟腍,份量十足,感覺非常養顏滋補
🥢綜合芋圓燒仙草
三個女生share食都覺得好滿足
仙草香濃又好滑!多樣化嘅配料令每一口都充滿驚喜!
🥢芋泥西米桃膠芋圓