2021-11-25
上次朋友食過佢嘅榴槤軟雪糕仲回味緊,成日都叫我再陪佢嚟食過,今次終於約到時間同佢嚟食,店內唔止有雪糕同甜品,仲有啲輕食,見佢新出咗長通粉,試吓先😁🍽植物肉醬長通粉 $116包一杯$42以下嘅飲品同酥物植物肉醬長通粉食落同平時嘅肉醬長通粉冇乜分別,份量都唔算少,味道唔錯飲品-芒果熱情果紅茶紅茶搭配熱帶甜美的熱情果、芒果,濃郁果香,味道香甜酥物-鹹點/甜點我揀咗前者,食落口感酥脆、餡料足,雖然唔知入面係啲乜,但係好好食😋純素雪糕杯 $48雪糕杯有6種口味選擇,朋友當然揀返榴槤味,味道出得嚟又唔會太重,口感仲好細滑添🍦軟雪糕 $48每日都會有4款唔同嘅味道選擇,今次就揀咗荔枝味🤩荔枝味好出,味道唔會太甜,質感好似食緊雪葩❇️🧇雞蛋仔軟雪糕 $92雞蛋仔有朱古力同抺茶味,我係抺茶控,梗係要試吓抺茶啦!員工話抺茶味會比較回甘所以最好揀嘅雪糕味道要甜啲較好,咁🍦味道我就揀荔枝同🍓mix,雞蛋仔即叫即整,大約等10分鐘就食得熱辣辣嘅雞蛋仔點上雪糕一齊食,估唔到都幾夾喎!杯底仲有唔同種類嘅堅果,口感非常豐富😋
🍽植物肉醬長通粉 $116
包一杯$42以下嘅飲品同酥物
飲品-芒果熱情果紅茶
紅茶搭配熱帶甜美的熱情果、芒果,濃郁果香,味道香甜
酥物-鹹點/甜點
純素雪糕杯 $48