2024-06-13 746 瀏覽
已經不是第一次幫襯這間韓國餐廳,地點方便食物質素又高,最令我懷念係出名的炸雞。最近推出了一個嚐吃套餐。套餐抵食,有兩款主食及一份炸雞,兩杯飲品和一款甜品。咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒蛋包飯滑嘟嘟,用刀一切開,全部蛋汁如瀑布 流出來。咖喱既香又濃配料有薯仔、紅蘿蔔粒。漢堡扒特別厚,漢堡扒好juicy入面有洋蔥牛油香,令人一口接一口食唔停。巴馬火腿卡邦尼年糕年糕長型幼身,有一隻溫泉蛋和幾片巴馬火腿。鹹鹹香香,夾着蛋汁和Q 彈年糕,又Creamy吃起來口感豐富。炸雞拼盤賣相高質,仲有幾件炸年糕。炸雞可以選擇三種口味,我們選了原味、蜜糖和甜辣炸雞。雞皮外層炸得非常鬆脆,甜辣適中,雞肉嫩口又有肉汁。焦糖蘋果紅豆沙冰濃郁紅豆沙冰,夾著焦糖和奶油好Creamy,甜味適中。水蜜桃梳打一粒粒水蜜桃&梳打水非常解渴,是食炸雞的最佳拍檔。紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕卡之選:超可愛嘅花盤朱古力慕絲蛋糕,上層是朱古力粉中間夾住超軟牛奶布甸,蛋糕好鬆軟唔會太甜合我口味。

咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒

巴馬火腿卡邦尼年糕

焦糖蘋果紅豆沙冰
濃郁紅豆沙冰,夾著焦糖和奶油好Creamy,甜味適中。

水蜜桃梳打
一粒粒水蜜桃&梳打水非常解渴,是食炸雞的最佳拍檔。

紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕

• 炸雞拼盤