2023-04-24 139 瀏覽
行完海之戀Donki同Aeon,順便搵個地方食個糖水休息下,揀左呢間豆乳好出名嘅甜品店🤪打個卡📍舖頭走休閒風,每隔幾個月就會換一次主題,今期主題有遊樂園感覺😆有個摩天輪打卡位,加上紫黃色配搭,同紫薯系列襯晒色,牆上插畫公仔仲好可愛添💟紫麻糬豆乳$53 見佢最新推出係紫薯系列,所以已經有啲期待紫薯同豆乳嘅配搭,建議攪一攪勻再飲,味道會更平均。入面加左唔少麻糬,口感比平時食嘅更軟,就咁用飲管都可以吸到上黎💟和風白玉 $45三色芋圓同白玉丸子佔咗一半嘅份量,另外加左紅豆同豆腐花。豆腐花口感嫩滑,個人覺得豆腐花好好味🤤有啲後悔冇揀以豆腐花為主嘅甜品!!💟多芒小丸子 $48必食🌟自從一間糖水舖執左之後都好掛住呢個甜品,原來呢到有出!唔好以為佢啲料係得表面果層,估唔到佢啲份量都幾多,成盒滿載芒果、小丸子同西米🤩甜得黎唔漏💟黑白芝麻豆乳 $32豆乳味非常濃郁☺️芝麻味唔會搶左豆乳味,有少少似食緊芝麻糊,口感濃稠💟海苔肉鬆脆皮木棉豆腐$38 一直冇留意呢到有小食,所以順便試埋。諗住佢豆乳咁出名應該豆腐都唔會差。外皮炸得脆脆,內裡豆腐豆味濃郁,表面放左海苔肉鬆,感覺有啲台灣風味🫶🏻💟和風七味炸脆雞 $32

💟紫麻糬豆乳$53

黑白芝麻豆乳

💟海苔肉鬆脆皮木棉豆腐$38

海苔肉鬆脆皮木棉豆腐

💟和風七味炸脆雞 $32
淨係聞到味已經好想食!超香🤤單骨雞翼灑上七味粉,雞翼香口微辣

和風七味炸脆雞
紫麻糬豆乳