2022-08-18
呢間pancake店都bookmark左好耐!咁啱有日去megabox 經過門口 見到做緊期間限定嘅蜜瓜梳乎厘班戟 就即刻入去試(*ˊ˘ˋ*)。♪舖頭以木系裝修為主一入到去 環境幾靚 座位都好寬敞~唔會話坐到好有壓迫感呢排想食得健康啲( ˙ᒡ̱˙ )咁啱見到Menu第一頁就係Go Green Menu!有all day breakfast, 素魚柳burger等🥗 HoiHoi Veggie All Day Breakfast $158內有:素豬柳,素蟹餅,黑松露炒蛋,蘑菇,蕃茄,茄汁豆,沙律菜份量都幾多( ੭˙ᗜ˙)੭黑松露炒蛋幾滑~素豬柳係第一次食!我覺得食落同平時豬柳感覺差唔多🤣個人最鍾意素蟹餅🫶🏻🥞 蜜瓜梳乎厘班戟 $128為咗呢個班戟耐嚟!用上日本蜜瓜味輕忌廉🍈切開有士多啤梨果肉夾心🍓仲有流心嘅雲呢拿吉士醬( ᵒ̴̶̷̤◦ᵒ̴̶̷̤ )食落唔會太膩太甜🙌🏻🍵 焙茶牛奶 $40🍹 抹茶沙冰 $52兩杯嘢飲茶味都好濃 都唔會太甜個人偏好沙冰多啲!夏天咁熱 要飲沙冰解下暑😆總結!沙冰消暑推介🙌🏻下次會想試埋班戟漢堡(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)同朋友行到攰 入嚟食個tea都不錯的~🌟仲有荃灣-荃新天地分店🌟👅味
咁啱有日去megabox
舖頭以木系裝修為主
一入到去 環境幾靚
座位都好寬敞~唔會話坐到好有壓迫感
呢排想食得健康啲( ˙ᒡ̱˙ )
咁啱見到Menu第一頁就係Go Green Menu!
份量都幾多( ੭˙ᗜ˙)੭
黑松露炒蛋幾滑~
素豬柳係第一次食!我覺得食落同平時豬柳感覺差唔多🤣
個人最鍾意素蟹餅🫶🏻
🥞 蜜瓜梳乎厘班戟 $128
為咗呢個班戟耐嚟!
用上日本蜜瓜味輕忌廉🍈
切開有士多啤梨果肉夾心🍓
仲有流心嘅雲呢拿吉士醬( ᵒ̴̶̷̤◦ᵒ̴̶̷̤ )
食落唔會太膩太甜🙌🏻
🍵 焙茶牛奶 $40
🍹 抹茶沙冰 $52
兩杯嘢飲茶味都好濃 都唔會太甜
個人偏好沙冰多啲!
夏天咁熱 要飲沙冰解下暑😆
總結!沙冰消暑推介🙌🏻
下次會想試埋班戟漢堡(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
同朋友行到攰 入嚟食個tea都不錯的~
🌟仲有荃灣-荃新天地分店🌟
👅味道:4/5
💰性價比:3.5/5
👀回頭率:4/5
▫️
📍Pancake House HoiHoi (Megabox) (九龍灣)
九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖