2023-03-28
友人曾經講過佢好鍾意食串燒,今次飯局我專登搵左一間隱世串燒小店,齊齊試下。小店位置唔算好明顯,但人氣高企,一到晚市時段已經全滿人,無辦法早D來,WAIK IN真係要等等。燒流心芝士年糕(份)$32一定要襯熱辣辣食,一咬落去就有流心芝士,口感煙韌,微微烤過既米香食上來更香口😋🐷燒五花腩肉串(2串)$26外脆內軟,豬肉入味咸香,餸酒一流🍆惹味蒜蓉燒茄子(條)$36烤過既茄子加埋蒜粒、香料好惹味😋如果茄子可以再軟腍d就更好錫紙燒蒜蓉娃娃菜(份)$38蒜蓉娃娃菜味道香濃爽甜燒士豆片(薯仔)(串)$14薯仔薄切連皮燒,好香🤤🍍燒甜美菠蘿(份)$25菠蘿好Fresh好Juicy,酸甜鮮膩,係我食串燒必點既食物之一🐔串燒雞全翼(2串)$36雞翼燒到金黃色好乾身,但唔鞋口,好香孜然粉之類既香料味,味道咸香惹味,啖啖肉好滿足🤤錫紙花甲粉(碗)$58好大碗,可二人share,花甲無沙,湯底鮮甜。娃娃菜,金菇同粉絲都好吸味,食落爽口帶少少香辣😋我地食到停唔到口罐裝飲品 $10整體食物味道同質素都好唔錯,以呢個價位來講,算幾高CP值,難怪咁受食客歡迎
燒流心芝士年糕(份)$32
🐷燒五花腩肉串(2串)$26
外脆內軟,豬肉入味咸香,餸酒一流
🍆惹味蒜蓉燒茄子(條)$36
烤過既茄子加埋蒜粒、香料好惹味😋如果茄子可以再軟腍d就更好
錫紙燒蒜蓉娃娃菜(份)$38
蒜蓉娃娃菜味道香濃爽甜
燒士豆片(薯仔)(串)$14
薯仔薄切連皮燒,好香🤤
🍍燒甜美菠蘿(份)$25
🐔串燒雞全翼(2串)$36