2021-11-23
係將軍澳生日食咩好,係網上見到哩間評價唔錯既韓燒餐廳,食物款式都多種類,岩哂唔知食咩好既朋友,一邊燒,一邊等之餘又可以傾到計,約左晚上7:30,餐廳位處戲院轉角,搭lift上一層行兩步就到。入座後店員提醒用餐時間為110分鐘,出面有熟既食物,生既食物就需要Scan QR Code落單。我隨便揀選左些食物後就出去拎飲品同食物,熟食都幾多選擇,餐廳有埋食物名稱標示,非常清晰,餐廳仲提供兩款湯同多款甜品比客人選擇,見到有養生雞湯,畢碗黎補補身先,朋友就揀左另一款菜乾蘿蔔湯。飲品方面有盒裝、支裝及罐裝選擇,款式都多元化。至於甜品就有豆腐花、雪糕、雪條、糖水、布丁、泡芙等,當中法式忌廉撻賣相精緻吸晴。拎左返埋位品嚐,朋友就拎左些蔬菜同湯就返埋位,預備開始燒肉類,餐廳將我們所點既肉類每款都分隔地擺放,雖然都係唔記得點左D咩,但全部望落都新鮮海鮮方面以帶子、虎蝦、生蠔及魷魚最吸引同美味,帶子都幾厚肉,燒落唔會乾憎憎,生蠔我地揀左配搭蒜蓉芝士燒,燒到雖然有點乾,但仍保留住一點creamy口感。自助區還配備6款醬汁比客人添加,甜酸烤肉醬配邊種肉類都夾。限時時間到之前店員會早半小時提醒客人把握時間, 所以
飲品方面有盒裝、支裝及罐裝選擇,款式都多元化。
自助區還配備6款醬汁比客人添加,甜酸烤肉醬配邊種肉類都夾。
限時時間到之前店員會早半小時提醒客人把握時間, 所以都要把握住時間享用。