📍甜記餃子甜記餃子一直都好受歡迎,之前已經有幾間分店,但d地址都唔近我,所以未有機會試到🥺而最近甜記餃子終於喺荃灣綠楊坊開咗間新分店‼️💕梗係要即刻去試試la~✨試之前特登上網睇吓邊款口味比較受歡迎,其中粟米芝士雞肉餃同洋蔥薯仔豬肉餃係人氣之選🌟至於西洋菜餃就係個人至愛🥰🥟煎餃($48/8pcs): 餃皮炸得金黃,口感香脆,唔算太油,不過唔知點解食落有d似炸餃🤔—🧀粟米芝士雞肉餃:食落芝士味唔重,冇乜鹹香味,但勝在夠足料,粟米非常清甜😌—🥔洋蔥薯仔豬肉餃:呢款好有驚喜🤩第一啖入口散發濃濃嘅洋蔥香味,肉餡亦好大粒,不過都唔係好食到有薯仔😅但整體食落好夾,呢個組合唔錯🫶🏻🥟湯餃($44/8pcs): 個人覺得湯餃比較出色,食落冇咁膩😋而且個🍅蕃茄薯仔湯底唔錯,不過美中不足嘅係鹹咗少少🤏🏻—🥬西洋菜餃、白菜餃:餡料非常足,每隻餃子都脹卜卜咁😍而且入面菜嘅比例比豬肉多,啱晒我心意🫰🏻西洋菜餃必試~—🍄🟫椰菜冬菇雲耳豬肉餃:呢款正常發揮,口感豐富,冬菇味較為突出😙✨整體嚟講,每隻餃子都好飽滿,非常足料🥰而且價錢又實惠,口味款式尚多💓個人認湯餃比煎餃出色,同埋一定要揀蕃茄薯仔湯底🙂↕️評分(最高5粒⭐️
📍甜記餃子

—🧀粟米芝士雞肉餃:
食落芝士味唔重,冇乜鹹香味,但勝在夠足料,粟米非常清甜😌

—🥔洋蔥薯仔豬肉餃:

—🥬西洋菜餃、白菜餃:

—🍄🟫椰菜冬菇雲耳豬肉餃:
呢款正常發揮,口感豐富,冬菇味較為突出😙

評分(最高5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️環境:⭐️⭐️⭐️✨