2022-10-09
一直都好想試依間鯛魚湯拉麵,話哂同座銀係同一個集團,都好想試一試!之前經過中環果間要大排長龍,好彩幾個月前係天后開左分店!今次嚟到天后,仲要好彩晚飯時間唔洗排隊,梗係要即刻試吓✌🏻首先要喺門口order野食,黎之前已經諗好要試鯛白湯!依間舖頭雖然唔算大,但係座位幾舒適!兩位仲可以坐到卡位✌🏻鯛白湯拉麵 $138一上菜員工即刻同我哋介紹最佳食法叫我哋飲一啖湯先開始食,食到一半再加埋旁邊個柚子醬。飲第一啖湯真係覺得好飲!好濃魚湯味!湯底的確比較濃稠,味道重一點,食到一半的確會有少少膩同咸,依個時候加埋柚子醬落湯底中和返就啱啱好。麵底冇得揀粗幼軟硬但都可以接受如果大家怕魚腥又想試,店員推介試吓鯛清湯!話會比較清甜一點。不過我就覺得始終魚湯底凍左點都會有少少腥味,所以大家要自己衡量一下接唔接受到魚腥味啦😊有機會下次要試吓沾麵同清湯先!價錢方面$138一碗拉麵確實有少少貴,不過一試無妨呀!其實我仲叫左一碟炸雞,味道普普通通冇乜驚喜不過不失,所以就唔多介紹啦☺️
首先要喺門口order野食,黎之前已經諗好要試鯛白湯!
依間舖頭雖然唔算大,但係座位幾舒適!兩位仲可以坐到卡位✌🏻
鯛白湯拉麵 $138
一上菜員工即刻同我哋介紹最佳食法
叫我哋飲一啖湯先開始食,
食到一半再加埋旁邊個柚子醬。
飲第一啖湯真係覺得好飲!好濃魚湯味!
湯底的確比較濃稠,味道重一點,
麵底冇得揀粗幼軟硬但都可以接受
有機會下次要試吓沾麵同清湯先!
價錢方面$138一碗拉麵確實有少少貴,不過一試無妨呀!