2020-04-30
大埔嘅黃店cafe,黎到嘅時候都係6點未到晚飯時間已經坐半左一半人,睇黎係區內都非常有人氣。店外同店內都係工業風嘅裝修風格,店內嘅裝飾大部分都係文宣💛今次黎就係想試下佢地嘅手工意粉喇🍝👉🏻單眼佬話梅蜂蜜手工啤酒 $68驚喜之作😯其實只係得4%酒精,飲落似果汁,話梅帶少少鹹味同酸味,仲有蜂蜜嘅甜味同埋麥香味!每種味道好勻稱亦非常夾,好好飲🤩想要半打帶番屋企😏👉🏻松露忌廉芝士酥炸雞翼 $68松露醬同雞翼都幾夾,剛炸好嘅雞翼脆身,但略嫌醃得唔太入味。如果入味啲會更好👉🏻鰻魚炒蛋開邊法包三文治沙律 $108有牛油果沙律、煙肉、香腸、煙三文魚、少蛋鰻魚多士,材料非常豐富,鰻魚口感軟熟,配埋炒蛋最適合不過🤤👉🏻海鮮自家製墨汁烏冬 $118擺盤精美,齋睇都令人食指大動🤩店內手工製作嘅墨汁烏冬,彈牙又煙韌,我選擇左香辣番茄汁,酸甜開胃又惹味,醬汁較濃稠,令每一條烏冬亦沾滿醬汁!而且各款海鮮都係好新鮮~絕不馬虎!
👉🏻單眼佬話梅蜂蜜手工啤酒 $68
👉🏻松露忌廉芝士酥炸雞翼 $68