2019-04-13 71 瀏覽
好多人都介紹嘅Fusion 餐廳,OpenRice 得讚無踩,又見啲菜式名幾特別,就即管去試吓😂。港式咸檸炸雞($158): 六件炸雞用個好似犀牛角嘅容器係幾photogenic, 不停影相,但食落去只係普通到冇得再普通嘅炸雞,又吾夠味,皮略厚🤷🏻‍♀️好彩員工非常有心,幫我問廚房攞咗一碟醬俾我慢慢點,但個味真係冇咩特別,係酸酸地咁囉。避風塘芝士蟹腸粉 ($168): 真心,完全冇避風塘味,芝士醬睇落去好似好多,但事實係撈完就發現吾係好夠,而且芝士醬本身味比較淡,再直接d講,就係完全無味,好彩蟹份量係足,但有點乾哽,腸粉皮偏厚😓。蓮藕片($48):成餐飯最好食嘅一樣野,炸得好薄,香口,同腐乳醬又意外幾match👍🏻。朋友去飲杯酒叫個小食係可以嘅,但正餐我就唔建議去啦🥺

朋友去飲杯酒叫個小食係可以嘅,但正餐我就唔建議去啦🥺
港式鹹檸炸雞
避風塘芝士蟹腸粉