2021-05-26 61 瀏覽
位於荃新天地既呢間Pancake House HoiHoi係由日本過嚟既分店,據聞係日本係人氣爆燈既,而今次黎到香港就當然要去試一試啦~今次算係比較早去食,所以人流未算太多,入去食果時都唔洗等位~而入面既裝修偏向走日式田園風格,感覺都幾舒服~而餐牌上都有好多野食選擇,有主食亦有主打既pancake揀,而pancake既味道款式亦幾多,而今次就揀左抹茶梳乎厘班戟,同一杯雲呢拿味咖啡試試😋😋抹茶梳乎厘班戟($138)呢份班戟都等左大約30分鐘先上到,不過都知道班戟係即製係需要等得耐啲既,而一上到就見到抹茶醬實在太多,係多到有啲膩咁😅而班戟既鬆厚度都唔錯,厚度適中,而一切落去果下亦感覺到果種鬆軟,而佢既抹茶醬亦唔會太甜,配合紅豆簡直係一絕👍🏻而雲呢拿咖啡味道都唔錯,係食甜品果時飲返杯咖啡的確係唔錯既選擇😋總結呢間餐廳既梳乎厘班戟味道同賣相都唔錯,唯一就係抹茶醬太多導致有啲滯😅😅

抹茶忌廉梳乎厘班戟

2021-05-16
30 分鐘 (堂食)
$100 (其他)
抹茶忌廉梳乎厘班戟