2016-11-20
在公司跌咗落屎坑,無人救,臭吭吭。心情雖有些低落,但都要食,飲,找間更好嘆吓,先在sport bar飲咗happyhour一杯白酒,有些high high 地再到這間小店食晚飯,好一陣子沒有來光顧,只剩門口一張枱,發現還有happyhour至8:00,買一送一,好抵,即order1杯白酒,一看到半打生蠔$138+rose wine開心死,咁低,纽西蘭今日空運到港,顏色鮮明,好有海水鮮味忍唔住叫多半打,好豪香煎沙甸魚,配青紅椒,長青豆,橄欖,雞蛋,色彩令你笑,肥美沙甸魚加些檸檬汁,帶出特別鮮味甘香,外皮香脆帶油份白酒煮紐西蘭籃青口,full portion$158,一個字掂,最好食是上面2塊面包,外脆香軟,點白酒簡直無懈可擊食完在來沙律,因我要食有果仁沙律白l),待應介绍最平又特别hk$88,綠色bb波菜沙律(平時見是圓形,今次是3塊尖角葉)上面2球乒乓波大白色,是乜?原來烤過的羊芝士,烤過合桃碎,車喱茄,红椒絲,醋汁,間直完美組合,獨欠我喜歡牛油果再來Parma ham pizza, ham,芝士份量適中,皮質中軟度,三樣放入口中,ham的甘香,芝士的咸香,皮的脆香,yumiyumi燈
燈燈燈櫈,全晚焦點隆重出場~心太軟,極品,一冷一熱,唔食徙pizza,都要留肚食佢,間直心花怒放,盡在不言中好有安慰。
食到飽飽,出來步履浮浮,一路走一路唱歌,行到石板街無人,舉手大叫兩三聲我顛㗎,好爽