2022-08-24 440 瀏覽
( ˘•ω•˘ )┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈二訪深水埗塔羅牌主題cafe🌟好耐之前同過朋友食過🤣果陣已經覺得蛋糕同咖啡都律好,終於找到機會再訪┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈小店分左cafe同塔羅牌占卜兩個區域,地方非常寬敞,四處都擺滿了植物,令人有種心曠神怡既感覺🪴而且早上陽光很好,很舒適🌞飲品方面會有塔羅牌特飲,非常特別!每一款都代表唔同既牌,可以透過直覺選一杯咖啡☕️可能會有意外驚喜呢~飲咖啡之餘仲可以加錢玩埋占卜🔮┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜Costa Rica Canet Musician Series Chopin $80(3.5/5)老闆娘(?)介紹既手沖,果日突然好想飲下手沖,不過對啲豆唔係好有認識🙈呢款豆係用左葡萄乾蜜處理,屬於中淺烘焙,入口有甜味慢慢變成微酸,而且會有淡淡的玫瑰香味,放涼後酸味會更突出。用黎配甜食一流🍰┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜一草一木手工蛋糕「無常」 $68(4/5)本來想試開心果蛋糕🍰,但最後揀左招牌黑芝麻蛋糕~無常這名字有深度,就像人生一樣永遠變化不定,不會永恆存在。蛋糕一共有7層,黑芝麻味道由淺而深😻上面仲
( ˘•ω•˘ )
二訪深水埗塔羅牌主題cafe🌟
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
而且早上陽光很好,很舒適🌞

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
$80(3.5/5)

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜一草一木手工蛋糕「無常」 $68(4/5)
蛋糕一共有7層,黑芝麻味道由淺而深😻上面仲有塊芝麻小薄脆,很用心的製作。整體唔會好甜,最底的芝麻味頗突出,係脆脆的口感🤤上層則是mousse的口感~