𝘠𝘢𝘬𝘪𝘯𝘪𝘬𝘶 𝘎𝘳𝘦𝘢𝘵 @ 𝘚𝘩𝘦𝘶𝘯𝘨 𝘸𝘢𝘯 - 𝘧𝘪𝘳𝘴𝘵 𝘵𝘪𝘮𝘦 𝘵𝘳𝘺𝘪𝘯𝘨 ‘𝘸𝘢𝘨𝘺𝘶 𝘰𝘮𝘢𝘬𝘢𝘴𝘦’❗️👧🏻_上個月因為政府再次降低餐廳入座率到50% 搞到成個月前book定嘅餐廳喺娟娟生日前幾日先打嚟話要取消我哋嘅Booking😿😾因為得翻幾日時間所以我就起勢咁喺OpenRice搵唔同類型嘅好西 逐間餐廳打電話 最后俾我係唔打唔撞嘅情況之下搵到呢一間以高質特別部位嘅和牛同埋可以選擇omakase set嘅燒肉餐廳🙀😽🌟𝘌𝘹𝘦𝘤𝘶𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘖𝘮𝘢𝘬𝘢𝘴𝘦 - 𝘗𝘳𝘦𝘮𝘪𝘶𝘮 5 𝘒𝘪𝘯𝘥𝘴 𝘰𝘧 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘙𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘶𝘵 $580 𝘱.𝘱.3 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘴 𝘰𝘧 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘙𝘢𝘵𝘦 𝘊𝘶𝘵𝘴 - 𝘊𝘩𝘦𝘧 𝘙𝘦𝘤𝘰𝘮𝘮𝘦𝘯𝘥𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘴𝘝𝘦𝘨𝘦𝘵𝘢𝘣𝘭𝘦𝘴 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘙𝘢𝘳𝘦 𝘊𝘶𝘵 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘖𝘳𝘪𝘨𝘪𝘯𝘢𝘭 𝘋𝘢𝘴𝘩𝘪 𝘚𝘰𝘶𝘱“𝘒𝘪𝘮𝘶𝘳𝘢𝘺𝘢𝘬𝘪 𝘋𝘰𝘯”𝘋𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺 *𝘖𝘮𝘢𝘬𝘢𝘴𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘮𝘪𝘯𝘪𝘮𝘶𝘮 𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳 𝘰𝘧 2 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘯𝘨𝘴*成個過程入面職員會詳細講解成個上菜同食用

燉和牛

𝘝𝘦𝘨𝘦𝘵𝘢𝘣𝘭𝘦𝘴 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺

“𝘒𝘪𝘮𝘶𝘳𝘢𝘺𝘢𝘬𝘪 𝘋𝘰𝘯”

𝘋𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺
玉米茶

成個過程入面職員會詳細講解成個上菜同食用嘅先後次序 同埋每一道菜/和牛嘅位置同埋每種和牛燒嘅時間、方法、配邊種醬汁同埋佢他食用方法等等❣️起初以為會有職員全程幫你燒 但係原來唔係嘅 佢只係會示範燒第一道special rate cut同埋左後嘅Kimurayaki🙌🏻不過放心佢哋會喺你附近隨時隨地解答你嘅問題甚至幫你 完全唔需要擔心overcook😽😻

首先佢地會上左一個燉和牛作為一個前菜 望落好似一啲普通嘅咖喱牛腩大食落就好似以後油脂分布平均啲同肉味香濃嘅和牛牛腩 一般般啦🙌🏻但係由個special rare cut就好有驚喜喇😻3件special rare cut都有佢哋嘅獨特之處 共同點就係每一件油脂分布都好平均 完全做到入口即溶嘅效果 而且非常柔軟滑嫩 牛味好重😽最深刻嘅第三舊 係牛byebye肉嘅位置 前兩舊主要係以油脂分布高而令到佢入口即溶 而哩舊食落相對冇咁多油脂 但啲肉質超軟綿綿 好似食緊和牛棉花糖咁❣️🙀肥Glor真係第一次食啲肉質咁特別嘅部位🙉

至於個Kimurayaki Don就唔使講啦 相信有試過和牛嘅大家應該會試過和牛西冷有幾鬼正😻會變小2秒放喺個飯上邊再加隻生雞蛋黃同蔥 然後再輕輕拮穿佢咁就可以食喇🥰

overall我都覺得好滿意 之前詢問處使唔使家事餅費佢哋都話唔需要 去到仲好友善幫我地擺好個蛋糕 如果開翻晚市一定會去試吓佢個dinner omakase😽或者試下soho branch❗️
2020-12-05
慶祝紀念
生日
玉米茶
  • 𝘌𝘹𝘦𝘤𝘶𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘖𝘮𝘢𝘬𝘢𝘴𝘦 - 𝘗𝘳𝘦𝘮𝘪𝘶𝘮 5 𝘒𝘪𝘯𝘥𝘴 𝘰𝘧 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘙𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘶𝘵
  • Great salad
  • Lunch  set