2016-12-30
家住太子,又喜愛食泰國野,係太子ge泰國餐館食物質素又每況愈下,就決定幫襯下新開ge 泰象宛.😎9點鐘同另一伴到達目地的,見到每日5點半至9點半都有唔同ge 半價優惠,今日係飛天通菜同冬陰公.嗱嗱臨坐低睇下個餐牌,食物種類不多,決定叫冬陰公,飛天通菜先,好可惜飛天通菜賣曬,就叫辣椒膏泰式炒椰菜苗,麥牙糖泰式燒雞同鹽燒側魚.🤤辣椒膏泰式炒椰菜苗落完單十分鐘後就到,成碟菜都就食完,有個女樓面走過黎同我地講無麥牙糖燒雞,叫我地再叫其他野食,由於選擇不多,好艱難後決家叫燒牛仔肉.🤔眼見隔離枱遲過我地落單,但佢地已經飲緊冬陰公,生怕佢地忘記落低,所以提一提佢地欠一個湯😓碟菜食完好耐,係度再呆等左10分鐘左右,女樓面又再次走埋黎講無燒牛仔肉,要我地再睇餐牌😩見到其他買外賣ge人都叫海南雞飯同豬脾飯,就決定要個例牌豬脾,但女樓門竟然話無得單叫,要打電話請示上頭有無得甘叫,最後上頭恩賜左比我地😤再呆等多十分鐘,燒魚同豬脾肉都到,一食條燒魚,無泰國材料味,燒ge味道都無,食多兩啖,發現條魚未熟,肉未離骨,有血,同個男經理講未熟,佢就拎走左條魚,甘我地就食個豬脾肉,食落幾滑,但好港式味道,味道太濃,浪費左
再呆等多十分鐘,燒魚同豬脾肉都到,一食條燒魚,無泰國材料味,燒ge味道都無,食多兩啖,發現條魚未熟,肉未離骨,有血,同個男經理講未熟,佢就拎走左條魚,甘我地就食個豬脾肉,食落幾滑,但好港式味道,味道太濃,浪費左個食材😭😡😤
豬脾食到一半,個冬陰公終於到,味道太咸同好酸,係好正索宗ge 港式味道🤔
食曬所有野,又再呆等,見到個男經理同女樓面不停講粗口,話唔知邊個客8婆,好麻煩,d 粗口多到。。。😰
魚又終於到啦,竟然唔係換過另一條,返燒ge側魚,好梅,味道好怪,食左一半,想起骨食另一邊,條骨勁難起,原來另一邊肉除左唔熟之外,仲有血水係魚身度流,最後決定取消左佢再賣單,好難想像再返返燒會係咩味道。
總括黎講所有野食味道太濃,好港式味道,但價錢唔平。
我肯肯定就算有人請我去食我都唔會再去!😡😡