2021-06-14
《ᴡʜᴀᴛᴇᴠᴇʀ ʙᴀʀ & ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ》假日嚟到呢間好有格調既樓上西餐廳食飯😋個女ᴡᴀɪᴛʀᴇss 超級有禮貌又靚(隔住個口罩都ғᴇᴇʟ到)😆佢有分室內同室外既座位,但由於當日有落雨所以室外就暫不開放,但目測室外位置係超級ᴄʜɪʟʟ🙌🏻🐙意式西西里汁燴八爪魚($𝟷𝟷𝟾)上菜第一下反應係:嘩係蒜蓉包呀😍超靚!係烘過架!仲要見到上面塗左厚厚既一層蒜蓉醬,香到爆😍有冇人鍾意點湯食法包架?我係其中之一!今次就點咗佢個西西里汁,個汁甜甜地有蕃茄味~ 配埋都好夾!主角八爪魚份量好多👀煮到軟度剛好~(試過食過啲餐廳既八爪魚係咬唔開既⋯⋯)食落彈牙有咬口~ 不錯💓🍗烤春雞配炸薯條($𝟷𝟾𝟾)高質!必點!堅要ᴏʀᴅᴇʀ! 首先擺盤超靚~全隻雞分開兩件上~啲雞汁多到流晒出嚟(堅,差啲流落我條褲度)🤣好啦然後急不及待要試下🤤試咗個薯條先既~薯條係幼身,應該落左少少辣椒粉所以食落有啲辣但好惹味!呢樣係加分位💕燒春雞係意想不到得嫩同滑😍😍平時喺屋企食過氣炸鍋雞都覺得好嫩滑!但呢個係更勝一籌,好勁!仲要煮得剛剛好🤤雞皮又香又脆,食到停唔到口💕🍧水信玄餅配雜莓醬($𝟾𝟾)又一驚喜之作😍水信玄餅唔係好多
假日嚟到呢間好有格調既樓上西餐廳食飯😋
佢有分室內同室外既座位,
但由於當日有落雨
所以室外就暫不開放,但目測室外位置係超級ᴄʜɪʟʟ🙌🏻
🐙意式西西里汁燴八爪魚($𝟷𝟷𝟾)
上菜第一下反應係:嘩係蒜蓉包呀😍
超靚!係烘過架!仲要見到上面塗左厚厚既一層蒜蓉醬,香到爆😍
有冇人鍾意點湯食法包架?我係其中之一!
今次就點咗佢個西西里汁,個汁甜甜地有蕃茄味~ 配埋都好夾!
主角八爪魚份量好多👀
煮到軟度剛好~
(試過食過啲餐廳既八爪魚係咬唔開既⋯⋯)
食落彈牙有咬口~ 不錯💓
🍗烤春雞配炸薯條($𝟷𝟾𝟾)
高質!必點!堅要ᴏʀᴅᴇʀ!
首先擺盤超靚~
全隻雞分開兩件上~
啲雞汁多到流晒出嚟(堅,差啲流落我條褲度)🤣
好啦然後急不及待要試下🤤
試咗個薯條先既~
薯條係幼身,應該落左少少辣椒粉所以食落有啲辣但好惹味!
呢樣係加分位💕
燒春雞係意想不到得嫩同滑😍😍
平時喺屋企食過氣炸鍋雞都覺得好嫩滑!
但呢個係更勝一籌,好勁!
仲要煮得剛剛好🤤
雞皮又香又脆,食到停唔到口💕
🍧水信玄餅配雜莓醬($𝟾𝟾)
又一驚喜之作😍
水信玄餅唔係好多地方有得食🙈
仲要呢粒超大粒😍
晶瑩剔透💓 一見就愛上!
佢入面仲包左藍莓同士多啤梨粒🥰
佢地仲俾左士多啤梨醬同sᴀᴋᴇ
係for 倒入去一齊食~
起初因為唔好sᴀᴋᴇ所以冇倒
但淨係倒士多啤梨醬又好似太甜~
所以最尾都倒左部份sᴀᴋᴇ!!
竟然出奇地好味同夾!
sᴀᴋᴇ 中和咗甜味😍
大家一定要兩樣都落呀!
🥂sᴘʀɪɴɢ ($𝟽𝟾)
ᴀᴜᴛᴜᴍɴ($𝟽𝟾)
佢啲ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 分左4季好特別😝
sᴘʀɪɴɢ 包括ᴏʀᴀɴɢᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ, ɢʀᴀᴘᴇғʀᴜɪᴛ ᴊᴜɪᴄᴇ, ʀᴏsᴇ, ʟɪᴍᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ 同ɢʀᴇɴᴀᴅɪɴᴇ ~ 呢杯比較重西柚味,飲到最尾因為啲冰融晒有啲淡~
ᴀᴜᴛᴜᴍɴ 包括ᴋɪᴡɪ, ʟɪᴍᴇ, ᴀᴘᴘʟᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ, ɢɪɴɢᴇʀ ᴀʟᴇ ~ 因為我好鍾意奇異果🥝,所以好滿意呢杯ᴅʀɪɴᴋ!! 味道偏酸,有果粒😍