2024-06-23 93 瀏覽
老朋友最近轉去火炭工業區工作,經常說火炭工業區無啖好食,唔似以前在觀塘工業區工作,大把好嘢食,今日星期六,朋友原本放下午,相約去佢公司等佢收工,但下午突然有業務要處理,就在佢公司附近食個快飯吧。朋友帶我去火炭鐵路站河對面,位於火炭村村屋內的 嘉樂餐廳。中午十二點半餐廳已經八成滿座,同朋友坐低點了兩個小菜套餐一齊食。栗子炆雞雞好入味,醬汁濃度適中,栗子就唔係好夠透,份量足,味道好,伴飯一流。西蘭花炒蝦球西蘭花炒到啱啱熟透,仲保留爽脆度,蝦球彈牙, 雖然係急凍蝦 ,但都食到有蝦味,廚師功夫係唔錯,而且分量好充足,對得起價錢。唯食到中途,午飯人潮殺到,餐廳變好迫,左搭枱,右搭枱,迫到透不過氣,很不習慣,盡快食完走人。
朋友帶我去火炭鐵路站河對面,位於火炭村村屋內的 嘉樂餐廳。
栗子炆雞

西蘭花炒蝦球