2023-09-15
夜晚六點幾經過太子見到有間好多人圍住嘅餃子店,跟人龍搵食一定冇死,於是決定試下等左十五分鐘先有位,兩個人要搭檯坐,坐得幾逼,不過食餃子都預左🤣睇落價錢幾經濟實惠,數量有7隻同10隻揀,加$2可雙拼,款式亦相當多,有十幾款餃子,不過有d款已經賣晒,例如薺菜、西洋菜,想試要早d去。我試左最傳統嘅白菜豬肉餃湯餃,湯底係椰子豬骨湯,無味精好好飲,值得一讚!餃子勁大隻,肉同菜比例大約8比2。另外雙拼咗麻辣白菜豬肉餃幾有驚喜,加左辣椒入去餡料更刺激。朋友叫左咖喱味同韮菜味,其中咖喱味嘅餃子好出,味道有多d層次,而韮菜亦唔錯,帶有韮菜香味小食試咗滷水拼盤,有雞翼、雞腎、牛展、雞蛋,滷得好夠味飲品都有多選擇,除左豆漿亦有特別嘅養生飲品,試左青檸蜜同柑桔蜜幾清新埋單百幾蚊幾抵食,走嘅時候仲有好多人排堂食同叫外賣,味道又唔錯又夠飽肚,想食就要多d腳骨力等一等啦
另外雙拼咗麻辣白菜豬肉餃幾有驚喜,加左辣椒入去餡料更刺激。
小食試咗滷水拼盤,有雞翼、雞腎、牛展、雞蛋,滷得好夠味