2018-07-01 1688 瀏覽
今天見生果説佢地話自己保留原有菜式,忍不住㝍一㝍。我因小學1-3年級左右開始,由父母帶去食午餐,最初一個海鮮大會~$30多元,什果賓治等。就是灣仔波士頓那類。到大左男友帶我去食扒,大概$150~200,好似變了有酥皮湯嗰類。之後,變成一個食個歺已$300~500。加上偶然的朋友敍會等。雖然不算是常客,但可以肯定佢地個menu轉過無數次。食物質素從前像港式西餐廳,菜式當然不是正宗英菜,但勝在郊區,価格地道,算是不錯選擇。之後,起碼10年前,朋友說該店由個仔接手,menu轉晒,出埋在啲carbonara, tiramisu, creme brûlée嗰類,価錢亦幾級跳。想走高級路線,本來也無可厚非,始終在石崗及林錦公路囗,拍拖上大帽山等...遊車河勝地。無奈,菜式、味道水準又未到位。最近幾個月又去過,menu又轉了,價格平了點點$250~400了,但食物質素維持港式西餐的水準,ok普通。佢有咁嘅地利,啲人又鐘情‘懚世食店’,想走高級路線,咁隔涉,找到的話,搵返個有水準的大廚主理或起碼監修作菜式指導吧!相片我提供不到,但我由細去到大。如果你負担得來,又喜歡扒x之x般的貨式,路過食下可以的,
今天見生果説佢地話自己保留原有菜式,忍不住㝍一㝍。

之後,變成一個食個歺已$300~500。
加上偶然的朋友敍會等。

雖然不算是常客,但可以肯定佢地個menu轉過無數次。

無奈,菜式、味道水準又未到位。

相片我提供不到,但我由細去到大。

如果你負担得來,又喜歡扒x之x般的貨式,路過食下可以的,附近亦無怎西歺選擇。
2018-03-20