2022-10-19
鄰近觀塘apm, 有間附設露營餐區的泰國fusion菜餐廳, 好啱少女打卡,也歡迎小朋友可以盪鞦韆。滿天星星,仲有戶外露營特色區,記得要預約喎,walk in 多數冇,彷如罝身郊外。小食拼盤 Snack Platter~呢個小食都幾抵食,包括粟米片、炸雞塊、泰式魚餅、炸洋蔥圈及燒菠蘿,巨型豬扒跟薯菜~上菜時已經嚇一跳,好吸睛,記得要打卡,眼見咁大塊豬扒都真係要慢慢食慢慢歎,豬扒肉質嫩滑唔會韌,強勁豬扒厚厚切,切開見到清晰紋理。 多一士不如少一士~外表漂亮粉紅色高身杯,士多啤梨yogurt, 落單時可以點減甜。攞你命三千.粒~雜果紅茶, 天氣仲係咁熱,好解渴。店員提醒,特色甜品限定發售,點餐時可先點埋,mark低餐後上。玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕~呢個甜品真係好靚好靚,當提起膠邊時,奶蓋即時像瀑布般流下, 會動的食物啊!仲有我喜歡的伯爵茶雪糕,冰凍感覺涼透心。
呢個小食都幾抵食,包括粟米片、炸雞塊、泰式魚餅、炸洋蔥圈及燒菠蘿, 巨型豬扒跟薯菜~
上菜時已經嚇一跳,好吸睛,記得要打卡,眼見咁大塊豬扒都真係要慢慢食慢慢歎, 豬扒肉質嫩滑唔會韌, 強勁豬扒厚厚切,切開見到清晰紋理。 多一士不如少一士~
外表漂亮粉紅色高身杯,士多啤梨yogurt, 落單時可以點減甜。 攞你命三千.粒~
雜果紅茶, 天氣仲係咁熱,好解渴。 店員提醒,特色 甜品限定發售,點餐時可先點埋,mark低餐後上。 玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕配
伯爵茶雪糕~
仲有我喜歡的伯爵茶雪糕,冰凍感覺涼透心。