2021-05-01
呢間舖頭係淺水灣沙灘附近嘅商場 我哋去到嗰陣 好多人排隊同我哋講要等一個鐘左右😣因為如果有狗仔嘅話會指定坐某啲位~本身諗住放棄不過最後舖頭好快又打電話嚟話有位點解我哋會揀呢間舖呢❤️因為呢個環境真係太靚一定要睇吓第二張相 完全係泰國feel嘅餐廳😍🤩打卡一流 另外狗仔都可以入去 入面仲有狗仔餐㗎🐶🐶鍾意同狗仔出街嘅一定要試下黎舖頭入面嘅職員全部都係外國人 基本上都係講英文🙊🙊this this this🤪我哋估估下咁就叫咗四樣嘢(≧▽≦)-冬陰功蘑菇海鮮炒飯 個飯夠乾身 冬陰功味都算重 不過我哋同咗佢講少辣 所以就唔會太辣 入面海鮮就唔算太多 份量就普通 不過啲蘑菇吸左啲汁入去好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好香 加埋d青檸汁 一流 食到一半h先生話遲啲要試下係屋企整❤️又有口福啦◉‿◉不過價錢方面就有少少貴(淺水灣食嘢好貴啊啊啊啊啊啊~~~~~~~💸💸💸)銀包好肉赤(´・_・`)呢個飯好似係大概150 但係味道真係唔錯 真係有啲似係泰國食嘅感覺!!-泰式青木瓜沙律🥗呢個通常喺餐廳食我哋都會覺得好辣 反而唔知點解今次覺得冇咁辣 我特別鍾意 酸酸甜甜好開胃(´Д` ) 好想睇我再加埋一啲小蕃茄 成個感覺好
-冬陰功蘑菇海鮮炒飯
-泰式青木瓜沙律🥗
酸酸甜甜好開胃(´Д` ) 好想睇我再加埋一啲小蕃茄 成個感覺好清新^o^ 食完沙律仲肚餓咗 同香港平時食嘅有少少唔同 (值得一試!!)
-炭燒沙嗲雞肉串
炭燒味係真係好香!!!!我同H先生都覺!!!重點係香得黎又唔會覺得係燒燶咗嘅味道(^∇^)啲雞肉好滑 仲要好大嚿
覺得最特別係啲汁 上面嘅係沙嗲醬 好重花生味 有時喺香港食串燒 會有好多花生粒粒 反而呢隻醬無(但係我鍾意)❤️隔離嗰隻 其實我都唔太知係咩汁😂酸酸地好好味 有少少青瓜味 又有少少辣 加落去啲串燒到又幾特別(≧∇≦)
兩個人大概食咗四百幾蚊都真係幾貴😣😣😣😣但係個景真係好舒服 同埋好靚行多幾步就已經係沙灘啦~~~~❤️❤️❤️❤️