2011-04-19
今日要出外工作. 早了點黎到, 很多人阿. ~ 還有點嘈係因好多家庭來吃. 講野聲好大聲. 今日因早了.還是午飯時間. 很多人都只叫午飯套餐26蚊.個幾款. 因太大碟. 我冇叫. 又.不想吃飯. 點了,食評彈過的雲吞. 原來每個人口味不一樣. 的. 還是店主改了材料, 菜肉雲吞: 很大碗. 1個人食唔哂. 有成八九隻. 仲要大大隻. 厚皮的,但我好鬼鍾意個粉皮. 咬下去.都唔似之前食評人所講. 大舊肥豬肉,.點解咁大出入. 我見到每隻內都好多菜.. 係白菜仔. 豬肉都有.不過唔肥. 係瘦的. 肉質比較實. 口感就麻麻地. 温度好熱. 食左好耐都好鬼熱. 吹左好耐都唔暖. 炸銀絲卷:炸過火,可以唔洗炸咁耐. 個底明顯少濃. 上枱沒有多油現象的. 好食的. 但很熱氣. 外很脆. 內軟熟. 仲分開放了練奶. 一樣啦. 叫左杯凍豆漿,味道冇乜加糖. 豆味淡口. 都好鍾意.健康d. 飲多d 對腸狀功能也好. 今日可能是中午12時許. 地下, 有食物殘物. 冇人清潔。地下今日唔係咁乾淨, d阿姐好快手. 老闆好好笑容. 呢餐好飽. ~不過還是覺得昨天的粢飯好吃. ^^
係因好多家庭來吃.
講野聲好大聲.
今日因早了.還是午飯時間.
菜肉雲吞:
温度好熱. 食左好耐都好鬼熱. 吹左好耐都唔暖.
炸銀絲卷:
好食的. 但很熱氣. 外很脆. 內軟熟. 仲分開放了練奶.
飲多d 對腸狀功能也好.
今日可能是中午12時許. 地下, 有食物殘物. 冇人清潔。
地下今日唔係咁乾淨, d阿姐好快手. 老闆好好笑容.
呢餐好飽. ~
不過還是覺得昨天的粢飯好吃. ^^