今日收工經過光輝圍發現原來開咗間燒烤串燒店舖,因為平時收工回家都比較夜,所以餐廳種類選擇比較少,見到呢間鋪都仲未收鋪,抱住一試嘅心態試下,種類唔算太多尼,但都唔算少,價錢都算公道。因為我買嘅時候已經差唔多淩晨1:15分。所以我問有咩會冇得叫,個間店員好有耐性話基本所有食物都有,某些食物可能要燒得比較耐,問我介唔介意可能要等10幾至20分鐘,我叫咗燒腐皮串,雞肉串,豬頸肉串,燒生蠔,燒元貝加店員推薦燒布朗尼。我企起門口等,店員攞咗張櫈俾我坐住等,仲俾咗張傳單話下次如果想食可以提早打電話order 就唔洗等咁耐。我攞嘅時候佢同我講今日送多2串俾我試下,1串牛丸加1串鵪鶉蛋俾我,因為佢哋差唔多收鋪,我覺得唔好意思,因為自己揀燒生蠔同帆立貝,原來貝殼類會燒嘅時間比較耐,住人收工,佢仲不但冇唔耐煩仲送多2串俾我。真係多謝哂。好耐都未遇見咁nice嘅後生。

外賣自取
  • 燒腐皮串,燒布朗尼,燒生蠔