2018-03-16
前排先食完麻辣雞煲,嗰日見到隔離枱食酸魚之後都即刻好想試下! 所以即刻好快就去約朋友食喇,佢上網search咗之後就帶左我嚟銅鑼灣呢一間食川菜既地方,搭lift差唔多到個一層既時候,已經聞到一陣陣好香既麻辣味。入到嚟見價錢都算合理,最平個隻魚喺$198一位,有得揀返指定數量既前菜、海鮮、肉同埋菜,而其他套餐就會喺可以揀多啲甚至喺無限添加既配料。而我哋第一次上嚟就決定揀個最平既嚟試下先,魚就揀左江團魚同最小既麻辣味。條魚好快就嚟到,而熟左之後會有一個職員特登過嚟幫你分魚,服務加分 條魚都唔算少骨,所以食既時候要小心啲,不過勝左魚肉又肥又滑,因為條魚本身應該有煮過,所以連魚皮都好好食前菜有沙律、雲耳、豆牙同埋有啲似泡菜味道既辣菜,開胃之用,最鐘意喺個沙津!肉類就有豚肉、安格斯牛(加$38),啲肉食落去都幾新鮮,特別喺啲牛,吸埋啲麻辣湯好正,而且份量又唔少,抵加$38!海鮮就揀左蝦、聖子同埋大蜆,都喺好新鮮同肥美,特別喺隻蝦!因為兩個人都食唔到太多,所以就叫左個生菜同一個涷豆腐就夠,涷豆腐用嚟打邊爐真喺好正,完全吸晒個湯啲味而飲品我哋就想試啲新嘢,所以就叫左職員推介佢哋自家既特飲 - 菊花薑
江團魚
海鮮就揀左蝦、聖子同埋大蜆,都喺好新鮮同肥美,特別喺隻蝦!
而飲品我哋就想試啲新嘢,所以就叫左職員推介佢哋自家既特飲 - 菊花薑蜜茶同埋紅桑莓蜜茶,因為唔鐘意薑味,所以我自己就喺叫紅桑個嗰,食落去甜甜地,都幾特別! 而朋友都話個菊花薑蜜茶好好飲!
食完~