2021-04-16
2021年4月3日中午12點30分到,我哋黎食午餐。成間餐廳得兩枱客咁制,所以我地好快入到去。咁岩公假,冇午市優惠,唔知係咪咁少左人幫襯啦。但都無阻我地幫襯佢。叫完餐,朋友啲餐都一個個黎曬,等到佢地就黎食完,三十幾分後,先黎我個餐,我個肚都餓到打曬鼓。一見到我個日式炒麵終於到,真係想大快朵頤,點知.....個麵表面到有大大張紙!!!唔係我食食下,喺底到搵到,係一眼就喺個表面發現到。究竟係想點,廚房果個上菜盲左?個侍應麵盲埋?成間餐廳冇咩人,炒個麵咁耐,仲可以咁俹簁!見到張紙,已經舉手叫個侍應同佢講我要投訴,佢第一反應係幾好笑嘅,佢講左句:「唔好啦~」佢又幾可愛啵🤣🤣,但訴我都堅持要投囉。佢本身想同我換過一個就算,點可以算?!我餓到就癲,竟然畀「紙」我食。佢話幫我叫店長,順便收走我個炒麵,唔知佢係咪想毀屍滅跡,佢攞走前我就同佢講我影曬相架啦。個店長到左,都係講句唔好意思,話廚房落肉嘅時候唔小心連埋張紙落去炒。其實講咩都得,可能真相係擦完廚房張紙唔小心落左去都得。然後個店長,都想換左個餐當冇事,問題係我完全唔想再喺到食任何野。我未投訴都落紙,我投訴完係咪畀痰我食? 佢根本冇處理到客人嘅不滿
佢根本冇處理到客人嘅不滿囉。我同佢講想向佢地公司投訴,佢搵左勁耐,先寫左個電話畀我。個電話本身係9字頭嘅,後來佢話搵到卡片,咁個卡片就3字頭嘅,仲要公假打唔到,要我等到星二(7/4)先打到去投訴,大家知佢地幾正啦。投個訴都要個客等,正到呢.....其實等佢搵卡片畀我時候,我已經去左佢官網打投訴信,但直到我宜家(7/4)喺OpenRice再鬧爆佢,都仲未即時處理我個投訴,就知佢地幾無視客人嘅投訴,不如考慮摺左佢?
攞埋將客服卡片,我某朋友叫嘅雪糕都仲未黎,個雪糕唔知係咪邊到空運,塞緊車....最後緊係取消左啦。
投訴完一大輪,我啲朋友都食完,個店長先講話free左我地張單。但咁樣唔代表我唔會再投訴你地店囉。
喺喱間餐廳搞左成個鐘,我一粒米都冇食過,要再去出面求其買野食。
就算我冇畀到錢,但時間都浪費曬落喱間餐廳到囉!
喺到返工返學嘅你哋鐘意浪費時間等佢啲唔知有咩垃圾附送嘅餐,隨時光臨。