餐廳: 上海榮華川菜館
資訊:

2013-11-27 1265 瀏覽
星期一喺觀塘幫frd搵樓, 搵搵下見肚餓想搵d嘢填肚, 咁啱就見到呢間食上海嘢有下午茶。18蚊碗擔擔麵真係唔係周街有,橫掂諗住18蚊, 唔好食當豪畀佢。一入去, 個四眼哥哥都幾好態度, 仲同我吹咗陣水。落單叫碗擔擔麵佢就快快手落Order。第一次嚟, 個環境感覺幾舊式傳統, 好有懷舊味道。碗麵都好快煮好, 心諗咁快會唔會hea煮?一眼望到碗麵, 咦 幾唔錯喎, 賣相唔曳!食落D麵都好彈牙, 個湯都幾濃同埋辣度適中, 酸酸地食落幾正。d配料都好足料,有晒花生同蔥花。呢碗18蚊擔擔麵, 真係交足貨仔! 如果個frd真係搬嚟呢度, 都會同佢嚟食多次!
一入去, 個四眼哥哥都幾好態度, 仲同我吹咗陣水。
落單叫碗擔擔麵佢就快快手落Order。
第一次嚟, 個環境感覺幾舊式傳統, 好有懷舊味道。
碗麵都好快煮好, 心諗咁快會唔會hea煮?
一眼望到碗麵, 咦 幾唔錯喎, 賣相唔曳!

d配料都好足料,有晒花生同蔥花。
擔擔麵
2013-11-25
1 分鐘 (堂食)
擔擔麵