(非會員)
今晚係屋企樓下買外賣,叫咗照燒牛扒飯,等咗十五分鐘,拎到返屋企一打開睇,點解同平時唔同嘅,D扒細塊之如仲乾"爭爭",一食就知唔對路,係豬扒黎嘅,我真係掯唔落,一怒之下,成碗包返,攞去換!入到去,同個男侍應投訴,佢揭開睇,都唔肯定,有一四眼女侍應拎去問廚房,個廚望咗下話係牛扒,四眼女侍應又拎返出黎,我叫佢試一下,佢唔理我,咁我就自己拎去叫個廚試,試完都話係豬黎嘅,我叫佢同樓面個女人講,跟住我話"次次叫親外賣,次次都錯"個四眼女人好冇禮貌咁答"次次都錯咁你就唔好黎買啦",我話"你估我好想黎買呀!""個廚跟住走出黎話幫我煮過,又反口話係醃料問題,我都唔理咁多,要佢煮過,個四眼女人竟然叫個廚唔好理我,由得我去投訴喎!如果可以,我真係想去食環署/消委會度投訴!咁個廚又冇理佢,煮過比我,我怒氣沖沖咁拎住出門口。我係度呼籲珀麗灣嘅居民,唔好再幫襯呢間服務咁差勁嘅又一間(係一出碼頭嗰間),佢哋如果唔係靠班居民,一早已經執咗笠啦!

2009-09-28