2018-07-15 409 瀏覽
做完運動正想搵野食,就見到helfit lifestyle 立在馬路旁的廣告牌,有d好奇,呢間餐廳sale健康,仲要系由注冊營養師設計餐單,星級廚師創意主理,感覺即神秘又新潮。本身做完運動就諗住隨便食d,點知被廣告吸引左上樓一探究竟。餐牌竟然標明了卡路里,時刻提醒keep fit 人士。實在系健康之選。set dinner 好吸引。可以單點也可以揀set我地揀鱸魚同西班牙豬兩個餐首先系沙律:天婦羅伴菜沙律天婦羅不嬲比人印象系熱氣,油膩,雖然好食都令人止步,但這一碟天婦羅咬落口不會感到油,而且炸粉十分薄,有黑醋汁,口感非常fresh,冇改變食材原本的鮮,茄子,南瓜,蕃薯的甜令心情好好。食完沙律,侍應為我地換上餐具,准備餐湯。白苦瓜忌廉湯餐包好新鮮熱騰騰。白苦瓜忌廉湯口感似薯仔湯的綿密,甘甘地,好香。白苦瓜有豐富的維他命,有助增加抵抗力。對身體十分有益。主食上場:智利鱸魚柳配黑松露片,以地中海烹調方式,非常健康有益,眾所週知,鱸魚含不飽和脂肪酸,加以地中海式少鹽,少油,少糖的原則,想必好味得來又健康。講講下,好似記得之前有聽說過地中海飲食減肥法,曾經仲好流行。原因在於不用挨餓,且瘦下來不易

可以單點也可以揀set
我地揀鱸魚同西班牙豬兩個餐

首先系沙律:天婦羅伴菜沙律

食完沙律,侍應為我地換上餐具,准備餐湯。
白苦瓜忌廉湯

餐包好新鮮熱騰騰。

主食上場:

講講下,好似記得之前有聽說過地中海飲食減肥法,曾經仲好流行。原因在於不用挨餓,且瘦下來不易復胖,雖然最近較少人提起,但還是有不少支持者。實行這套飲食法不只可以減重,還能有助心血管功能與抗老,不論有沒有要減肥,都該試試這套飲食法。

鱸魚柳鮮嫩,味道岩岩好,油鹽比例好岩我,十分健康,真系好好味!仲有好多薯蓉同黎麥,夠晒飽肚,健康又美味!

另一款主食系烤西班牙豬柳梅伴木瓜沙律。

賣相很好,睇上去似叉燒,哈哈,但食落卻同叉燒截然不同,因為佢口感細膩軟滑,烤肉都可以好健康,感覺到肉質很優,系低脂的西班牙豬柳梅,系富有豐富的氨基酸。
食肉獸有福了,食肉肉都可以健康咁食。均衡營養,不錯不錯。

西班牙豬柳梅嫩滑的口感入味有余,一d渣都冇,齒尖留香,令人回味無窮👍

甜品糸焦糖燉蛋,飯後甜一甜,人都開心d。

跟埋餐飲,我地點左凍檸茶,為健康美味的一餐划上完滿句號。
2018-07-11
  • 烤西班牙豬柳梅