2019-07-01
今次真係令我好失望,明明之前去食過下午茶都唔係咁㗎,唔知今次係咪因為夜晚十點半去食的關係,但個時隔離仲有一枱好多人,叫左小菜先係我地落單後陸續上緊,所以唔知關唔關時間事,但我建議大家都係朝早或者晏晝去食好啲。事源就係前幾日,男朋友接我放工,因為都九點幾十點左右,所以去左新光個邊食,之前食過廣東燒味的下午茶,都平靚正,幾好食,今次因為夜,唔想食太多嘢,所以揀左羅宋湯豬軟骨通粉,因為男友話呢啲少有同自己煮唔到。烹調時間都要大約十至十五分鐘,羅宋湯的味係ok的,啲豬軟骨都入到味,通味就無咩味,不過都叫自己𢳂啖湯一齊食可以解決到。但係令我失望的事就發生啦,食食吓,我見到其中一舊豬軟骨肉上面有一條黑色的物體,有少少反光,睇真啲原來係鋼絲刷,我拎走左佢當睇唔到就算,點知食食下又發現係條菜上面又有另一條,所以就已經無晒胃口唔想食,我明白唔係專登,但我只係希望廚房/洗碗(我唔知係邊方面出錯)可以小心點,做事要謹慎一點,因為呢啲嘢真係唔應該唔小心跌到在客人的碗入面。我同男朋友講,我想話比餐廳知,等佢可以提醒廚房,但係佢話無用,人地反而以為你想換過碗或者攞着數。唉,間餐廳上次食明明好好,但係今次發生呢件事
我同男朋友講,我想話比餐廳知,等佢可以提醒廚房,但係佢話無用,人地反而以為你想換過碗或者攞着數。唉,間餐廳上次食明明好好,但係今次發生呢件事,搞到我唔知仲再幫唔幫襯好,所以我建議大家最好早上或晏晝去食,太夜,可能人地落場mood la。