2022-05-10
繼上次可以4個人一張枱後😚😚,今晚又同另一班半年冇見嘅FD ,6個人一張枱食飯,真開心🥳🥳各人選擇左自己嘅餐,我同🤴🏻就叫左~~~俄式牛仔柳意大利粉🍝~~~席間有三個人都叫咗呢個餐😅😅,🤴🏻話以呢個價錢($118)意粉較硬,醬汁唔夠Creamy!牛柳就OK😁😁~~~法式芥末雞肉薄餅🍕~~~比我想像中大份及普通左D,餅皮底薄身但唔夠脆(批邊係脆嘅😆😆),雞肉粒、蘑菇粒及芝士都蠻多,可惜食唔到芥末味(醬不算太多)😂😂,整體都OK😚😚~~~午夜~~~內有香蕉🍌、紅菜頭、藍莓🫐成份,全杯都係紅色,冇乜香蕉同藍莓味,勁重紅菜頭嘅菜青味,但味道剛剛好恰到好處驚喜驚喜,再多啲就會變菜腥味🤗🤗(全晚MVP)~~~糖蓮子牛奶咖啡~~~(凍)表層鋪滿柔嫩絲滑的Cream,而Cream上鋪有好微細橙皮增添香氣,糖蓮子甜香跟咖啡帶有強烈對比,整杯咖啡十分有層次感!☺️☺️
各人選擇左自己嘅餐,我同🤴🏻就叫左
~~~俄式牛仔柳意大利粉🍝~~~
~~~法式芥末雞肉薄餅🍕~~~
~~~午夜~~~
~~~糖蓮子牛奶咖啡~~~(凍)