2019-06-27
自從上次食完earl grey cream cake,就好想帶同我一樣鍾意earl grey 既伴娘黎試下,專燈試姊妹裙之前帶佢黎食。😢😢😢點知好失望,同上次完全唔同!☹️😞😞😞今次既earl grey好淡,而且蛋糕太過濕,一啲都唔鬆軟,完全唔覺食緊上次個款蛋糕。而且面頭少左啲花做裝飾,失色左啲~Earl grey tea latte無甜味,飲落好寡😞茶味唔夠突出。另一款蛋糕係raspberry chocolate cake,睇返張單先知係Keto cake of the day,所以係無乜甜味~不過味道食得出有可可味同raspaberry,雖然佢蛋糕部分都濕,但好過earl grey cream cake,可能因為有raspberry purée都係濕,夾埋就唔覺奇怪。Black swan同上次相比都差左,淡左啲,黎到見到個面唔係黑色,係偏灰。唔知關唔關假期事,上次平日無乜人,今次要排隊等陣先有位,人多質素可能下降,希望下次黎會食返上次咁高質,唔係我諗唔會再幫襯了😞😞😞