2011-12-01 14 瀏覽
27-11-2011(Sun)同男友起身後食o野,o黎呢o度吧,我一早已決定食皮蛋瘦肉粥,男友$18.00o既要餐蛋米餐,加$2.00要凍奶茶.我o既皮蛋瘦肉粥原來係$16.00.皮蛋瘦肉粥料唔太多,瘦肉絲鹹鹹地,粥底尚可.今日o既服務超差,入到去,唔係好多人,但有啲枱未執o野,老闆坐o係櫃枱,得一個女樓面,我o地坐低後,冇人理唔緊要,橫豎男友都要時間諗吓,諗到喇,男友叫o左兩聲唔該,冇人應.我幫佢叫,個老闆就叫我o地等陣.等多陣,樓面就拎兩杯茶o黎,我o地就落單,落好就等啦.等呀等,我o地之後都有幾個分別堂食同外賣o既客人,廚房都做同出得好快,但樓面就’忙’其他o野,我o地o既o野食同o野飲都整好o左,最快係我o個碗皮蛋瘦肉粥拎到o黎,之後係男友o既凍奶茶,然後睇住男友o個碗餐蛋米擺o左o係o度,後面遲過我o地落單o既客人,乜都齊晒.樓面就招呼o岩o岩o黎o既熟客,企o係o度等佢叫o野,叫完即刻自己拎兩碟炸兩畀佢o地,完全冇理男友o個碗餐蛋米;老闆又懶忙咁整外賣,之後個樓面至拎碗餐蛋米畀男友,其實一路我真係想自己行出去拎.我知老闆知道有人o係o度寫佢間o野,所以原本我唔想寫但都要寫,

皮蛋瘦肉粥料唔太多,瘦肉絲鹹鹹地,粥底尚可.

我知老闆知道有人o係o度寫佢間o野,所以原本我唔想寫但都要寫,唔該你o地留意返你o地o既服務,服務o個1分只係畀廚房.

味道: 3分 環境: 2分 服務: 1分 衛生: 2分 抵食: 2分

我會畀"喊面"
2011-11-27
$18.00 (早餐)