2022-12-05
向來個人食日本嘢偏向喜好壽司或刺身 但是今天同一個唔食生嘢嘅朋友食日本餐 先發現原來日本料理熟食都幾多選擇餐廳地點就腳 喺旺角市中心地鐵站出口行幾分鐘就到 夠曬方便 門面裝修得好靚 好有日本feel 外面掛住一盞盞亮起嘅燈籠 相當有氣氛內在環境同樣帶有驚喜 唔講真係以為自己置身於日本 完全就係日式居酒屋嘅風格 連電視播緊嘅節目都係講緊日文 哈哈 果然做戲要做全套 成件事好有feel呀蝦天婦羅$78 除咗蝦天婦羅之外 仲送咗一條秋葵天婦羅 天婦羅脆漿夠薄好酥脆 雖然係炸但係外層非常乾身 唔會食到成口油 內層蝦肉彈牙爽口 附上天婦羅醬汁及蘿蔔蓉 可增加清新效果芝麻雞翼$40 炸過嘅芝麻真係好香 雞全翼用來送酒一流 是伴酒的好食物 雞翼尚算肥美 炸得時間剛剛好 內裏依然保持肉汁燒菠蘿$28 這個燒菠蘿超好吃 一句講曬 夠甜又多汁 一啲酸味都冇 會有encall的衝動 燒雞翼$28 鹽燒雞翼別有一番風味 單單用鹽調味已經 可以突出雞肉嘅鮮味 燒嘅方式雞皮特別脆口 燒雞翼永遠都係無敵一人前石板燒 日本M6和牛$158 職員很好 會即場幫我哋燒 仲會問我哋想要幾多成熟 我就揀咗五成熟 朋友喜歡吃熟
一人前石板燒 日本M6和牛$158 職員很好 會即場幫我哋燒 仲會問我哋想要幾多成熟 我就揀咗五成熟 朋友喜歡吃熟一點 店員會按照我哋嘅要求製作成品 非常貼心 烤肉手法純熟 簡直就係一場精彩嘅表演
和牛加上燒汁 令肉味嘅層次再度升華 和牛雪花均稱 牛胎味香濃 厚薄度是我喜歡的 這個厚度食落最有口感 有趙口 有肉味
清酒煮蜆$75 份量都幾多 清酒嘅味道沒有覆蓋海蜆的鮮甜 蜆肉肥美又多汁 重點係冇沙 我和朋友今餐真的大快朵頤 樣樣都好味 食物有水準