2020-07-15
母親大人表示大熱天時唔想煮, 咁啱我要去荃灣, 就趕喺措施實施前在外食個晚飯吧! 呢間上海菜我唔係第一次幫襯喇, 能令我再去總係有點實力的! 欖菜四季豆伴素雞 $52 ~ 清清哋的一個前菜, 駛駛咁靚呀….迷你胡椒餅 $48/3隻 ~ 外皮香脆但唔油膩, 肉餡豐富, 滿滿的胡椒味但又唔會好嗆喉, 小小的一件唔會太飽, 正! 酸菜白肉鍋 $108 ~ 估唔到都幾辣, 酸酸辣辣非常醒胃, 好適合這炎熱的天氣! 肉片及酸菜份量頗多, 冬粉掛滿湯汁, 讚! 醬燒豬手 $88 ~ 十級讚! 炆得夠淋, 皮夠滑滿滿膠質, 肉身夠入味, 連伴煮大蔥都吸收所有醬汁味道, 好味! 茶介 $9/位 ~ 有好多款茶葉選擇, 獨立包裝夠衛生方便! 是次我飲茉莉, 好好好香, 坐我對面的媽媽都表示我一打開茶杯蓋就聞到濃濃香味, 讚! 註: 今餐所有都好味, 要讚讚自己點菜點得幾好!
呢間上海菜我唔係第一次幫襯喇, 能令我再去總係有點實力的!
註: 今餐所有都好味, 要讚讚自己點菜點得幾好!