2012-03-09
7/3/2012同阿媽&阿姨行TST, 晚餐打算去一風堂睇睇洗唔洗等太耐, 7:15PM去到, 有少量人等緊(因為唔人齊唔比入)。我地3個, 安排坐4人的卡位。食物:我要了白丸:麵有咬口 (我request了硬身的麵), 個湯好濃好香, 肉就薄薄2片。味道仍然好, 不過好似細碗咗, 幾啖就食完咁。阿媽同阿姨要了雞湯豚肉拉麵。蟹肉牛油果芥末沙拉:份量細, 不過都幾好食。用D蟹肉牛油果搽上塊好似餅乾的物體, 幾香牛油果味、蟹肉都幾多, 加上芥末味都幾襯。叉燒角包:之前食過一次, 已經覺得係必食之物。不過今次D叉燒無之前食咁"豐滿", 但味道仍然好, 個汁仍然好味。service OK, 不過無主動問D麵要軟定硬, 我叫走蔥又忘記了。
食物:
我要了白丸:麵有咬口 (我request了硬身的麵), 個湯好濃好香, 肉就薄薄2片。味道仍然好, 不過好似細碗咗, 幾啖就食完咁。 阿媽同阿姨要了雞湯豚肉拉麵。 蟹肉牛油果芥末沙拉:份量細, 不過都幾好食。用D蟹肉牛油果搽上塊好似餅乾的物體, 幾香牛油果味、蟹肉都幾多, 加上芥末味都幾襯。 叉燒角包:之前食過一次, 已經覺得係必食之物。不過今次D叉燒無之前食咁"豐滿", 但味道仍然好, 個汁仍然好味。 service OK, 不過無主動問D麵要軟定硬, 我叫走蔥又忘記了。