2007-08-19
對上一次食都差不多一年前,今次約埋朋友仔3個人一齊食。因為要等遲放工的朋友,我同男朋友早到坐左0係度,d waitress都好好招呼,由得我地hea下先。後來因為我地太肚餓,叫定sets叫佢上左bread baskets先,頂住肚餓先。值得一提的是menu的第一頁有好多bread同sauce可供選擇,如果喜歡食cheese的朋友可以以$48/$68的價錢食4/6款的醬(連麵包)。我地最後加左$10叫左個blue cheese的醬。當日bread basket的醬係士多啤梨乳酪醬,好好味~ 而blue cheese的味道都好濃,加埋好脆的麵包,真係好好味~ 幾乎令我地淨係食麵包而唔理個soup同salad tim~ soup係雜菜湯,而沙津有好多選擇,我地叫左個蕃茄莫加……唔錯終於講到主菜,我地叫左一個rib eye (set dinner $138: 包bread basket、soup同飲品),一個燴牛肉麵($80+ $50轉set:包salad、bread basket同飲品)同一個意式xx意粉。rib eye(見圖)幾好味,肉質算係咁,配合加埋的雜菜,幾好味。燴牛肉好濃,加埋意粉
rib eye(見圖)幾好味,肉質算係咁,配合加埋的雜菜,幾好味。燴牛肉好濃,加埋意粉食一d都唔會浪費個汁~ 至於最後果個意粉就好適合病緊的朋友,幫佢補充vitamin c……
最後仲叫多左個blueberry cheese cake,blueberry好新鮮,而且個餅底都好脆~~~ 好豐富的一餐呢~
雖然餐廳的地方細細,但service幾好又幾乾淨,坐得舒服,仲有好多雜誌(唔係8卦果種),我覺得都算照顧周到。