2005-12-08 2 瀏覽
食事狗鐘意食東洋野, 皆因佢d 野夠凍, 尤其生冷類, 好岩入口. 去到樂富, 一於試下呢間新店. 而似乎五十嵐近年睇中左d 屋邨商場將由領匯執政會前途大好, 一連在兩大屋邨開左分店(另一間在頌富), 兩間都咁大, 睇唻佢地都幾有信心咁. 但作為食客關心既都係佢d 食物同服務質素多d. 是晚叫左個兩人套餐, 一直都好好, 份量亦多, 價錢合理, 當中既海鮮什菜鍋夠晒勁, 再加上魚生壽司天婦羅, 麵豉湯, 炒飯, 真係9成飽出門口, 當中d 魚生色澤都幾光潤, 入口感覺新鮮, 算係不錯, 以一間屋邨化左既集團店, 食呢d 普通既樣版日本餐, 都算唔話得, 當然只靠食物係唔夠, 店內服務管理裝修都好重要, 如同其他分店, 店內都一樣係紅噹噹為主, 有卡位有方枱位有排位, 但係就獨缺佢地早年其他舊分店有既- 塌塌米位. 有點失望. 而最好坐當年係卡位, 但著實唔多. 原來有d 卡位係特大6至8人位, 相信係配合上面屋邨家庭之需要. 另外如佢劃分煙不煙位咁會好d, 全禁仲好.