2018-07-01
話說男朋友係2、3月嘅時候經AIA用優惠價$998買咗兩張門卷 另外包埋兩張晚餐餐飲卷 相比起依家要6xx買一張門票真係抵到爛不過有期限 要係七月底前用咗佢 只要係普通日子就得 我地一路都唔得閒或者天氣唔好 今次終於可以用咗佢 不過就熱到要溶😵😵餐飲卷可以係四點半之後樂園任意嘅餐廳享用一份套餐 必須係149$以內 而大街餐廳同小食車都唔可以用我地最後決定去皇室宴會廳 係fantasyland果度因為人多所以我地都等咗一陣先有位類似food court 有環球,日式,美式以及中式可以揀先去唔同嘅櫃位拎餐再埋單 類似ikea睇咗一輪之後揀咗 fish & chips with shrimps 同焗豬扒飯🤤🤤ps 我加大咗飲品就要額外加多$4 就算個餐不足149$兩份都叫咗不過不失 為至於難食 普通茶記水平但因為樂園內所以貴一大截不過豬扒飯嘅配菜真係好難食 蔬菜通常都唔可以焗咁耐 啊 呢個宴會廳係用美女與野獸做主題 有兩座雕塑 最後掛住食野唔記得影相哈哈今次都唔算太多人 大概等10-20分鐘都玩到 都算係玩曬想玩嘅遊戲但其實我地一個反斗奇兵嘅都無玩啊 所以先咁順利相比起OP來講 我都係中意迪
而大街餐廳同小食車都唔可以用
我地最後決定去皇室宴會廳 係fantasyland果度
因為人多所以我地都等咗一陣先有位
類似food court 有環球,日式,美式以及中式可以揀
先去唔同嘅櫃位拎餐再埋單 類似ikea
ps 我加大咗飲品就要額外加多$4 就算個餐不足149$
不過豬扒飯嘅配菜真係好難食 蔬菜通常都唔可以焗咁耐
相比起OP來講 我都係中意迪士尼多啲 無論係工作人員嘅熱情定係個夢幻氣氛都令人覺得好開心 會有滿心歡喜嘅感覺
尤其係啲遊戲嘅設計 真係更勝一籌 下一次要衝出香港去世界各地嘅迪士尼