2024-04-08
荃灣千色附近呢間火鍋店,閒日都好旺場✨湯底🍲翻雲覆乳 $328-香濃豆乳木瓜龍躉雞湯鍋 上桌時有3朵豆乳玫瑰花 店員將雞湯慢慢加入 後 散發出仙景般的煙霧 湯底十分甜 龍躉片啖啖肉 吸收哂湯底嘅甜味 帶魚油香味🔔即炸黃金響鈴 $88-鹹蛋黃依附在鬆化脆口的響鈴上 口感好好 🐂大滾友牛肉拼盤(細) $428-頂級安排斯牛小排 本地手切牛頸脊 澳洲和牛金錢展 美國頂級雪花肥牛 牛黃喉 牛肉粒 牛舌花 一共7款牛的不同部位 每款都可以食少少 特別要讚讚牛小排又嫩又香牛味 而較為特別嘅牛黃喉好爽 口感似食緊魷魚🐖伊比利亞橡果豬 $228-豬肉的味道比一般較為香口 而且幾收口 味道都較為重 而肉色均勻 🥬大滾友雜菜拼盤 $118-雜菜有不同蔬菜 當中較為特別有紫准山 吸收花青素👍🏻 入口粉粉地嘅感覺 另外生菜油麥菜吸哂湯汁精華 相當好食🍡金屋藏嬌 $78-和牛墨魚丸4粒 黃金墨魚肉外層包裹和牛餡 先彈牙後勁香 🍸自家製竹蔗茅根 $78-蔗水器皿係中式壺具 甜得嚟有少少清新 解渴⚪️火焰豆腐花-最後會送一個火焰豆腐花 加少少黃糖再倒入酒 然後點🔥 令到和糖有少少焦脆總括嚟講,火鍋質素幾高,服務唔錯,
✨湯底
-和牛墨魚丸4粒 黃金墨魚肉外層包裹和牛餡 先彈牙後勁香
🍸自家製竹蔗茅根 $78
-蔗水器皿係中式壺具 甜得嚟有少少清新 解渴
⚪️火焰豆腐花
總括嚟講,火鍋質素幾高,服務唔錯,值得一試