2023-07-17
喺沙田食完晚餐諗住睇吓有冇咩甜品食,結果就去咗仙滿堂度食個仙草系列都幾吸引,今次叫咗個招牌仙草有薏米,紅豆,芋圓,迷你白玉,最後梗係唔少得仙草。淡奶可以自己選擇落定唔落。另外再嗌咗一個焦糖香蕉黑糖麻糬牛角包配3.5牛乳雪糕🍦招牌仙草味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:第一感覺個配料好豐富,薏米個口感幾好食,甜甜地🤭感覺上比較健康。而紅豆係粒粒分明,芋圓口感煙韌,食落有啖啖芋頭同番薯香味。白玉就正常發揮。整體幾好食,特別係個仙草,話晒我都係仙草愛好者🤭🤭 焦糖香蕉黑糖麻糬牛角包配3.5牛乳雪糕味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:冇諗過會有牛角包,不過見到就會想試吓。加上對佢個牛乳雪糕幾有興趣,食落去牛奶味勁出,因為天氣熱,就算喺商場入面都溶得好快。起初以為黑糖麻糬會喺牛角包入邊,點知原來係鋪喺面頭,上面再加上焦糖同香蕉嘅配搭,打卡正呀👍🏻📌 仙滿堂 (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場三期3樓A310號舖
個仙草系列都幾吸引,今次叫咗個招牌仙草
另外再嗌咗一個焦糖香蕉黑糖麻糬牛角包配3.5牛乳雪糕🍦
招牌仙草
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
焦糖香蕉黑糖麻糬牛角包配3.5牛乳雪糕
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
📌 仙滿堂 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場三期3樓A310號舖