2018-09-28
每次經過crostini都會企係佢門口望佢的蛋糕,因為好精緻好靚,但又有D貴唔捨得買,所以今次生日就破下例。買左6款除左靚之外,佢的mousse好soft,cheesecake夠硬,而且每個cake都唔會好甜,食多幾件都唔會覺得好膩白桃洋甘菊慕絲,mousse好soft,入面有白桃啫喱同海綿蛋糕,感覺好清新芒果芝士慕絲,mousse入面係芒果配熱情果,兩個味道放埋一齊好夾,只係個cheese味唔係好濃,上面果粒係白朱古力,唔會好甜紅橙特濃朱古力脆脆,佢係朱古力mousse,整件的朱古力味十分重,但未去到好苦,入面有血橙啫喱(以為係番茄),佢同平時的啫喱有D唔到,佢比平時的啫喱軟少少,唔會有光面的感覺(要食入D先會見到佢) 上面果粒係朱古力脆珠,好靚法式芝士,表面係紅桑子,底部仲有餅碎。整件的芝味好重好香,但食完唔會好膩,粒紅桑子唔會好酸雲呢拿士多啤梨慕絲,入面係士多啤梨果醬同蛋糕,整件蛋糕好soft,士多啤梨亦有少少的仲有個咖啡芝士慕絲,佢係類似Tiramisu,咖啡味都好香
仲有個咖啡芝士慕絲,佢係類似Tiramisu,咖啡味都好香