2021-10-05
Staycation check-out完第二日1點幾喺灣仔區周圍搵野食,最尾行左黎利東街😌。純粹見到呢間有位又坐得舒服就入左去🤣。雖然呢到係crepe專門店,不過想食飽肚啲所以無試到佢既甜品😂…有機會再包膠😝!🔅香辣鮮蝦意粉 ($138)意粉唔會好細碟,啱女仔食👍🏻。鐘意佢有爆左啲蒜蓉好香,又唔會話好辣。意粉軟硬適中,蝦都夠彈牙,不過可以再入味少少😝。🔅Puff Pizza (腸肉蘑菇) ($98)第一次試酥皮既pizza,啱啱焗起既酥皮真係好香好酥脆😍!我覺得比普通既pizza餅底更好食😂。芝士唔會好漏,都幾多腸,反而菇就唔係好覺有😂。雖然pizza唔係好大個,但都幾足料所以夠飽肚。💬有加一服務費,不過服務同環境都唔錯,所以值得俾既👍🏻。食物都唔錯,最重要係puff pizza真係令我呢個唔好pizza既人都想再encore 😂 🤤。