黎到銅鑼灣HESHEEAT食飯後甜品😋,要上電梯去二樓,但位置都算方便,一入座,店員安排我地入座,位置都幾舒服!因為主要都係黎食甜品,所以冇影其他頁數的menu.同樣地一如以往地點了厚切鬆餅:❤️岩鹽焦糖配雲尼拿雪糕($58)🍦厚鬆餅好鬆軟,上面配以牛油,鬆餅夠香口,充滿空氣感,再配以牛油,焦糖醬及其他醬粒,相得益彰,再加埋好有牛奶味的雲尼拿雪糕,一冷一熱的感覺令人味蕾感覺為之一振,甜度適中,好味!另外超愛食朱古力的仲點了這個❤️朱古力三重奏($72)🍫呢款食物叫三重奏,顧名思義係有三樣食物加埋一齊,三樣都係食甜品既最愛❤️🍫朱古力了!除左有超正流心朱古力心太軟,仲有朱古力慕思雪糕,同埋凍朱古力特飲!❤️朱古力心太軟(朱古力三重奏)好重朱古力味,對於中意食朱古力的人簡直係最愛的甜品,"吉"落去入面d 朱古力仲熱嫁,熱辣辣咁流出黎🍫好正!出面層皮朱古力味好香,夠鬆軟,內外朱古力味好夾,一流!❤️朱古力慕思雪糕(朱古力三重奏)下面係朱古力慕思,上面嗰球雪糕係雲尼拿雪糕黎嫁,可能因為如果雪糕又係朱古力既話就會太甜,所以用左雲尼拿雪糕反而中和到個味道,雪糕上面仲撒左點朱古力粉,呢個好食。❤️最後就係呢杯朱

同樣地一如以往地點了厚切鬆餅:
❤️岩鹽焦糖配雲尼拿雪糕($58)🍦
岩鹽焦糖鬆餅配雲尼拿雪糕

另外超愛食朱古力的仲點了這個
❤️朱古力三重奏($72)🍫
朱古力三重奏

❤️朱古力心太軟(朱古力三重奏)
朱古力心太軟

❤️朱古力慕思雪糕(朱古力三重奏)
朱古力慕思雪糕

❤️最後就係呢杯朱古力凍飲(朱古力三重奏)
你冇睇錯,呢杯係凍飲!其實我點既時候都冇點留意到,見到杯野飲既時候仲以為係熱飲,但後尾見到有幾舊冰先右係凍飲黎,凍朱古力上面有oreo 碎,朱古力夠香滑,奶味又香又濃,配埋oreo 黎飲好夾!

朱古力凍飲

飲品方面就點了呢杯凍的牛奶泡泡🥛,仲有粒棉花糖喺上面添,好有牛奶味好香,奶夠幼滑夠香口,上面仲有舊棉花糖喺度,以前係飲開熱飲既,今次第一次試凍飲,分別在於熱飲棉花糖會溶在飲品入面,但凍飲唔會,今次試左雖然冇熱飲咁甜,但一樣咁好味。

總結:❤️❤️❤️❤️(滿分為5❤️)

岩鹽焦糖鬆餅配雲尼拿雪糕
朱古力三重奏