(非會員)
2008-04-01 63 瀏覽
卓記係唯一一間會令我一再回味嘅粥麵店!雖然環境唔似新式粥麵店咁企理乾淨,但裡面嘅裝潢好親切,亦唔似一般粥麵店大吵大鬧至於食物,佢嘅粥底應該係加咗魚肉同魚骨,所以食落好鮮好甜,唔似一般粥麵店落味精~而豬潤好爽好甜!我更加試過買外賣放咗幾個鐘啲豬潤都唔會老佢地嘅炸醬麵豬手麵都係我至愛,味道適中,冇味精,豬手非常入味!但我最愛都係佢地嘅炸鯪魚球,五十蚊一碟,但係有成隻蒸魚碟咁大!至於味道同口感真係好好!皮煙韌,肉彈牙,又熱辣辣!炸鯪魚球係即製嘅,所以都要等幾耐,但我覺得等係值得嘅!愛嘅地方有好多,但都令我惋惜...上次去到發覺價錢不加反減, 老闆話生意難做...而且老闆年紀大了,似乎都未見過後生嘅落場整炸鯪魚球...有點青黃不接嘅感覺..
卓記係唯一一間會令我一再回味嘅粥麵店!