2020-03-23
有親戚係做煤氣公司,所以佢推薦我地試下呢間餐廳。佢餐廳入面係可以睇到海景啲,室外有位可以飲杯嘢吹下海風,以為呢啲環境好嘅餐廳,又係煤氣公司,食物應該只有一般,但食落去發現佢其實食物質素好ok,而且服務員service都唔錯。前菜嗌咗沙律同埋龍蝦湯,佢沙律有三款嘅,呢一款係有啲水果(蘋果,提子咁樣嘅), 佢全部係事前已經用醬撈過,好均勻嘅,而且d 調味醬唔係普通沙律醬,幾好味喎! 仲有嗌咗parma ham配哈密瓜,實際個分量係比較少,就有少少貴。 跟住呢個三文魚真係超好食!超級大推!佢應該係燻過之後又再焗,重點係佢事前係有醃過味,甜甜地似蜜糖味,嗰汁加埋超好食 跟住仲嗌咗個海鮮拼盤同埋一個肉嘅拼盤,兩個都超級大份,最好係一大班朋友share! 兩樣相比我覺得肉拼盤係比較好嘅,佢有腸仔,有羊扒,有牛扒,底下仲有啲蘆筍,食完超級飽呀,大滿足 唔想食咁多肉嘅可以叫意粉,我覺得相比其他食物呢個就好普通。 跟住我哋仲叫咗甜品。心太軟我覺得係最好食嘅個燉蛋我就覺得好似比較raw. 火焰雪山係超級大個嘅,一定有一大班朋友食先至好嗌。佢會即場燒畀你睇,我覺得以呢個價錢嚟講咁大個都抵食嘅。佢最中間係雪糕
佢餐廳入面係可以睇到海景啲,室外有位可以飲杯嘢吹下海風,以為呢啲環境好嘅餐廳,又係煤氣公司,食物應該只有一般,但食落去發現佢其實食物質素好ok,而且 服務員service都唔錯。
唔想食咁多肉嘅可以叫意粉,我覺得相比其他食物呢個就好普通。
跟住我哋仲叫咗 甜品。心太軟我覺得係最好食嘅個燉蛋我就覺得好似比較raw.
火焰雪山係超級大個嘅,一定有一大班朋友食先至好嗌。佢會即場燒畀你睇,我覺得以呢個價錢嚟講咁大個都抵食嘅。佢最中間係雪糕,雪得非常之硬嘅,所以咁大個慢慢食都唔會一下子melt咗。
overall覺得呢間餐廳真係令人有驚喜而且我地用app book 定就有特價,個waiter 都話午市好似長期都有做promotion 減價, 過紀念日同男朋友嚟睇海景食個西餐就啱曬啦