2016-03-12
今日星期六,同老公諗緊 lunch 食乜好,醒起屋企附近開咗間越式餐廳,一於去試吓先。間餐廳門面裝修都幾靚,攞咗張飛,睇住門口個menu 研究吓有乜好食。 真開心,原來星期六日都有午市套餐,感覺上抵些。 老公係牛河迷,所以點了河內生牛肉金邊粉,牛肉夠生,葱類配料也足夠,湯底都ok,不過可以更多body 我就點了雞扒拼豬扒撈檬,作為食肉獸的我,見到咁足料,未食都興奮,加d 檬汁,立即開動,d 雞扒同豬扒都好淋同埋juicy, 仲好好味,檬粉勁多,我只食咗一半粉! 睇餐牌見到呢個椒鹽軟殼蟹好似幾吸引,點了一客做小食,用個煲仔上,賣相好pro,以一隻嚟講,份量都幾多,點些檬汁來食,好脆好味!個午餐包埋餐飲,我點了咖啡,原來係即磨咖啡,味道可以,但如果有越南咖啡仲好。總括嚟講,服務好好,食物好味,下次一定會再來!
睇餐牌見到呢個椒鹽軟殼蟹好似幾吸引,點了一客做小食,用個煲仔上,賣相好pro,以一隻嚟講,份量都幾多,點些檬汁來食,好脆好味! 個午餐包埋餐飲,我點了咖啡,原來係即磨咖啡,味道可以,但如果有越南咖啡仲好。總括嚟講,服務好好,食物好味,下次一定會再來!