2023-05-17 47 瀏覽
以前去台灣必食嘅無老鍋,而家喺香港已經有兩間分店,雖然定價比台灣貴,但係食到久違了嘅白湯底係幾開心嘅~🔘冰淇淋豆腐鍋 $78/ 一位白色湯底係佢哋嘅招牌湯底,令人一試難忘,記得打邊爐之前飲番啖湯,大量不同食材熬製,少少中藥味,但唔會令人討厭,加湯都係加返白色湯,唔會食食下個湯底淡味咗~原來叫湯底已經跟一人一粒冰淇淋豆腐,佢其實唔係有冰淇淋喺入面,只係形容佢口感好軟綿綿~免費追加嘅蜂巢豆腐同鴨血係重點,同湯底超夾,店員不時會問你使唔使加,我諗我哋都加咗兩三次~👍👍🔘牛小排拼去骨雞髀肉 $238兩款肉都好食有質素,特別係牛小排,有牛味得來又唔肥~🔘招牌川丸子 $68有12粒,口感似貢丸,比平時食到嘅細粒少少~🔘鮮甜蔬菜盤 $108食得飽人嘅蔬菜拼盤,啲蔬菜幾新鮮,有白菜、娃娃菜、生菜、木耳、粟米仔、粟米、白蘿蔔同雞髀菇,而木耳係超大塊嗰隻,非常爽口~🔘粉條 $48吸收咗白湯底嘅精華,淥一陣就食得,煙韌度剛好~🔘炸芋圓黃金球 Follow FB/IG送嘅,似夜市小食,外皮酥脆Q 彈,裏面仲包住芋泥~同台灣店一樣,食到中後段會免費招待水蜜桃沙冰,俾你refresh一下,仲可以免費refill一

🔘冰淇淋豆腐鍋 $78/ 一位

🔘牛小排拼去骨雞髀肉 $238
兩款肉都好食有質素,特別係牛小排,有牛味得來又唔肥~

🔘招牌川丸子 $68
有12粒,口感似貢丸,比平時食到嘅細粒少少~

🔘鮮甜蔬菜盤 $108

🔘粉條 $48
吸收咗白湯底嘅精華,淥一陣就食得,煙韌度剛好~

🔘炸芋圓黃金球

同台灣店一樣,食到中後段會免費招待水蜜桃沙冰,俾你refresh一下,仲可以免費refill一次~