2021-02-13
由於太多YouTuber 推介過Sukiyaki Mori ,背景唔使多介紹,淨係溫馨提示記得提早book 位🤣 想weekend 食大概要早一個月你問我同日本食有冇分別,我覺得如果有分別都係心情上分別,喺日本食,大家大多係旅行心情輕鬆,食咩都好食啲😁所以我俾嘅答案係Sukiyaki Mori 係好食,有日本務質素,值得期待嘅餐廳,$680 晚餐物有所值👏🏻除四片近江牛,仲有幾款蔬菜,師傅由淡味但入口即容嘅肉眼開始煮起到最後食牛味較濃有口感嘅牛肩🐂從充滿日式感覺前菜開始,到最後甜品全部都令我哋一行四人十分滿意師傅比較慢熱,之後我哋問多幾問大家有傾有講,用餐體驗十分愉快,師傅好细心講解每道菜用嘅部位同點解咁嘅次序,A4 和牛油脂分布平均,配埋任添白飯,大家不知不覺都食左兩碗飯,所以一定飽,師傅都建議如果真係好怕唔夠食先一位叫$1480 set 一位叫$680 set , 因為$680 真係已經好夠食 由於有朋友唔食牛,我哋叫左一set 豚肉,我試左一片,都唔輸和牛👍🏽最後甜品嘅青森蘋果果凍同牛乳布甸都令人驚喜十足,果凍帶清甜蘋果味
師傅比較慢熱,之後我哋問多幾問大家有傾有講, 用餐體驗十分愉快,師傅好细心講解每道菜用嘅部位同點解咁嘅次序,A4 和牛油脂分布平均,配埋任添白飯,大家不知不覺都食左兩碗飯,所以一定飽, 師傅都建議如果真係好怕唔夠食先一位叫$1480 set 一位叫$680 set , 因為$680 真係已經好夠食 由於有朋友唔食牛,我哋叫左一set 豚肉,我試左一片,都唔輸和牛👍🏽