2019-12-03 1851 瀏覽
唔講真係唔知,原來呢間粵菜廳係喺倫敦🇬🇧開翻過嚟😍連老外食過都話好味啊😋餐廳主打懷舊菜🤤 裝潢奢華帶點西式風味,但又不失中國味道🥢 而且坐擁百萬海景,係約會嘅好地方👍🏻 我地推薦以下菜式👇🏻【祥龍兩儀大海東星斑🐲】此乃必食菜式之一👍🏻烹煮過程繁複亦考功架😤 師傅會先將東星斑魚身拆肉清蒸,其餘部份就以椒鹽酥炸,呈現兩種風格及味道🤩 再配上黑白木耳伴碟⚫⚪,不容錯過!【瓦砵碎醉八斬雞🐔🔥】師傅選擇用上三黃雞🐓,再加入咗大量松草花、金針等材料烹煮🤩上桌時再灑上曲酒🍾令本身已經相當嫩滑嘅雞件充滿酒香,燃燒🔥過程令菜式更足火喉,難以令人拒絕!仲有其他包括【稻草蔥烤牛肋骨🐮】、【碧玉扣蝦球🦐】等必食菜式👍🏻 整體食物水質出色仲幾有心思,期待下次嘅驚喜!

【祥龍兩儀大海東星斑🐲】

【瓦砵碎醉八斬雞🐔🔥】